Навігація по сайту: Home Публікації Суспільство Або громада з водою, або керманич на нарах

Політична
Херсонщина

Незалежний спостерігач



Або громада з водою, або керманич на нарах

Електронна адреса Друкувати PDF
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 
alla_brusylovaДоки  чиновники й законодавці  запевняють, що піклуються про поліпшення умов для приватного бізнесу, підприємці наполегливо  долають непрості щаблі на шляху  організації власної  справи. Окрім того, що доводиться оббивати пороги безлічі інстанцій у оформленні численних паперових погоджень та дозволів, чимало кому з них випадає ще й «приємність» спілкування з правоохоронними органами.
Віктор Пелих з міста Берислав, що на Херсонщині, - не виняток з числа тих, хто спізнав клопотів, аби довести , висловлюючись мовою протоколу, «відсутність у своїй діяльності складу злочину». Обласна ж прокуратура звинуватила підприємця у завданні державі шкоди на суму, сміх та й годі, аж … 69 грн.! 

Депутат районної ради, голова комісії з питань земельних ресурсів, екології, охорони навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів, Віктор Станіславович переконаний: проблема, з якою довелося зіштовхнутися йому, поширена скрізь і всюди:

Дуже довго доводиться чекати на отримання ліцензії на діяльність підприємства - ще у 2005 році я подав до відповідного міністерства пакет документів, належний для використання водних надр, та з видачею відповіді там чомусь зволікають. У той же час, як на території області сотні підприємств користуються водою зі свердловин, лише одиниці серед них мають на те належні ліцензії. А відсутність ліцензії є підставою для звинувачення в порушеннях, і як депутат, я переконався: найперше під «порушників» тут підпадають, приміром,  чи не всі сільські голови. Адже щоб користуватися свердловиною питної води, слід пройти масу інстанцій, чекати не один місяць, а скоріше , не один рік, витратити купу грошей, яких у бюджеті сільради ніколи немає, або ж село має сидіти без води. Так як вода у наших степових краях – найперша турбота місцевої влади, от і виступають сільські вожаки «кримінальними злочинцями», - пояснює свої висновки депутат.

Тим часом, обласна прокуратура, звинувативши підприємця у завданні шкоди на 69 грн., попрацювала на совість: не просто порушила справу та взяла з депутата підписку про невиїзд, а й довела її до судової зали. До честі бериславської Феміди, тут не полінувалися приділити пильну увагу «шкіднику» - вивчивши належні матеріали, суд виніс обвинувачуваному виправдувальний вирок. 

Серед аргументів, на користь підприємця найпершим  виступило те, що не мав він злого  умислу, розпочинаючи свій бізнес. А навпаки, виконав усі належні формальності: повідомив податкову інспекцію про те, що запроваджує видобуток та розлив мінеральної води із легальної свердловини, придбав та змонтував усе належне технологічне обладнання, отримав висновки у дозвільних органах, зокрема, документ на спеціальне водокористування в Державному управлінні екології та природних ресурсів у Херсонській області. А головне, підготував увесь належний пакет документів для отримання ліцензії та направив їх до Держкомітету природоохоронних ресурсів ще у 2005 році (!).І неодноразово звертався туди щодо зволікання у розгляді документів.

Сумлінно виконав  і припис комісії територіального  управління Держгірпромнагляду, котра  торік  склала протокол про адміністративне порушення та оштрафувала підприємця, велівши призупинити діяльність. Як законослухняний громадяни н, Віктор Пелих підприємство закрив, штраф заплатив.

Але ж справу не закрили, і звинуватили, що я заподіяв державі збитків на 69 грн. 55 копійок , - пояснює депутат.

Дійсно, варто лише уявити кількамісячну роботу слідчих, судових, та інших інстанцій, котрі витрачали час, папір, пальне та інші ресурси, аби притягти до відповідальності за такий «значний» збиток!

Що ж, як кажуть;»Хай живе наш суд!» , котрий розібрався і  виправдав  Віктора Пелиха.

Тим часом, у  тому ж Бориславському районі  засудили чотирьох сільських  голів - за незаконне використання надр. Для початку - умовно, за повторне ж порушення сільським головам світить забезпечених п’ять років «неба в клітинку»! От  і обирай: чи то громада без води, а чи її керманич на нарах. Чим не інструмент, аби тримати на гачку місцевих самоврядців? . Отож,  проблема з видачею ліцензій на водокористування залишається. Чи не час уже розв’язувати її?..

Херсон - Берислав
 

Коментарі  

  1. #2 depomaranch
    2009-09-1722:45:38 Новоєвразієць спростував теорію Леонтьева про 60-річний економічний цикл
    Світовий уряд неможливий
    http://depomaranch.at.ua/news/novoevraziec_sprostuvav_teoriju_leonteva_pro_60_richnij_ekonomichnij_cikl/2009-09-17-337
  2. #1 Клим Самгин
    2009-09-1222:22:53 интересно про херсонские выборы
    читать здесь

Додати коментар

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Жирний Курсив Посилання Цитата


Захисний код
Оновити



Останні коментарі

Вибір читачів
























Куплю фотографії херсонців учасників
Української Революції 1917-1922 рр.:
- членів партій УПСР, УСДРП, УПСФ, УПСС;
- фотографії херсонців в мундирах українських військових частин,
- фотографії громадських діячів українського політичного руху на Херсонщині тощо.
8 093 725 67 45

Хто на сайті

На даний момент 103 гостей на сайті