Навігація по сайту: Home Публікації Економіка Ющенко хочет сохранить Силенкову его рабочее место?

Політична
Херсонщина

Незалежний спостерігач



Ющенко хочет сохранить Силенкову его рабочее место?

Електронна адреса Друкувати PDF
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

В Интернете распространены материалы пресс-конференции экс-руководителя главной службы по внутриполитическим вопросам и региональному развитию Секретариата Президента Украины Козачок Я.В. , которая прошла в УНИАНЕ.

Ярослав Козачок обнародовал соглашение о взаимодействии Виктора Ющенко и Виктора Януковича, скрепленную их подписями. Перепечатываем полный текст заявления, а также текст соглашения.

«Заява. Я, Козачок Ярослав Вікторович, доктор наук, професор, заступник керівника головної служби з внутрішньополітичних питань та регіонального розвитку Секретаріату Президента України. Працюю в секретаріаті Президента біля чотирьох років. Прийшов на державну службу з вищої школи. Головним мотивом для мене було прикласти всі мої знання та вміння на розбудову нашої державності, реалізації ідеалів Майдану та демократичних перетворень.

Сьогодні, коли вирішується доля нашої держави, я не можу спокійно дивитись на цинізм і аморальність політиків, на те, як декларації нашого президента розходяться з його реальними справами.

Зокрема, я не можу погодитись, як державний службовець та громадянин, з дискредитацією влади та деструктивною політикою, що нав’язується останнім часом нашому суспільству.

Свідоме блокування урядових рішень, протиставлення різних гілок виконавчої влади, ветування потрібних державі законів та нормативних актів, зокрема, таких як зміни до бюджетного кодексу, які б дали новий поштовх місцевому самоврядуванню, Закон про протидію відмиванню брудних коштів, фінансування охорони здоров’я, рішення про приватизацію та створення Державної міграційної служби тощо. Та навпаки, підтримка законів опозиції, що дестабілізують фінансову систему, таких як закон про соцстандарти. Все це свідчить, що політична боротьба з опонентами ставиться В. Ющенком понад інтереси держави.

Небезпечним прикладом таких дій є антиконституційне керівництво Президентом діяльністю НБУ. Це не тільки безконтрольні багатомільярдні потоки рефінансування та курсова гра, але й останні спроби примусити НБУ заблокувати наприкінці року бюджетне фінансування урядом всієї країни.

Спроби штучно дестабілізувати ситуацію в країні та боротьба проти свого політичного конкурента перетворюється на боротьбу проти власної держави.

На цьому тлі хочу зупинитися на стосунках Ющенка та Януковича. Вони сформувалися ще наприкінці 2005 року, часом ставали дещо прохолодними, але ніколи не припинялися.

З вересня цього року почався новий період їхнього зближення, який перетворився на системну взаємодію.

Регулярні відвідування Секретаріату Президента М. Азаровим, О.Лавріновичем, С.Льовочкіним та іншими регіоналами стали звичайним явищем, також як і особисті зустрічі Віктора Януковича з Віктором Ющенком.

Хочу зазначити, що останньою краплею, яка примусила мене до рішучих дій став документ, що потрапив до мене. Це конфіденційна угода між Ющенком та Януковичем, в якій вони домовились не тільки про взаємодію під час виборів, але й про майбутнє.

Мене, як людину, яка продовжує вірити в демократичні цінності, не може влаштовувати такий стан справ, тому я написав заяву на звільнення з посади заступника керівника головної служби з внутрішньополітичних питань та регіонального розвитку Секретаріату Президента України.

Особисто мені було важко прийняти таке рішення, але є речі, які стоять вище власних інтересів і навіть особистої безпеки.

Дякую за увагу.

 

«УГОДА ПРО ПОЛІТИЧНЕ ПРИМИРЕННЯ ТА РОЗВИТОК УКРАЇНИ

Визнаючи необхідність політичної стабільності та економічного процвітання, заради забезпечення благополуччя кожної сім'ї й турботи про кожну людину, розбудови ефективної держави і зростання національної економіки;
визнаючи, задля майбутнього України, необхідність припинити політичні чвари, які унеможливлюють ефективне протистояння масштабним світовим викликам, що потребують максимальної концентрації спільних зусиль, консолідації всього суспільства;
враховуючи, що вкрай складні реалії вимагають оперативного та ефективного реагування, виважених, скоординованих дій, спрямованих на подолання кризових явищ та недопущення доведення України до банкрутства, політичної і економічної руїни;
враховуючи, що після рішучого подолання наслідків кризи буде створено необхідні умови для системного оновлення суспільних відносин, підвищення дієвості державної влади, забезпечення прогресивного розвитку держави, гідного рівня життя її громадян,
Сторони, що підписали цю Угоду, домовились про наступне:
1. Сторони зобов'язуються зробити все належне для відновлення національного примирення між східними та західними регіонами України.
З цією метою:
Ющенко В.А. та політичні сили, які його підтримують, не будуть піднімати для обговорення питання, що роз'єднують українське суспільство, а саме:
- визнання учасниками боротьби за незалежність України членів Української військової організації (УВО), Карпатської Січі, Організації українських націоналістів (ОУН), Української повстанської армії (УПА) та Української головної визвольної ради
(УГВР);
- про проведення обов'язкового зовнішнього тестування абітурієнтів,
без урахування мовної специфіки різних регіонів України.
Янукович В.Ф. та Партія регіонів не будуть ставити наступні питання, що роз'єднують країну:
- щодо введення російської мови як другої державної;
- про проведення національного референдуму щодо вступу України в НАТО.

2. Сторони зобов'язуються уникати у своїй передвиборчій агітації взаємної критики та використати всі наявні можливості для підтримки Януковича В.Ф. у другому турі виборів.
3. Сторони сприятимуть після президентських виборів створенню Коаліції політичного примирення та розвитку України, до якої увійдуть сили, що підтримують обох Лідерів, а також Блок Литвина й інші позафракційні депутати.
4. Сторони забезпечують висування на посаду Прем'єр-міністра України Ющенка В.А. та позитивне голосування за цю кандидатуру парламентської більшості.
5. Президент України Янукович В.Ф. залишає на посадах: Голову Служби безпеки України Наливайченка В.О., Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Богатирьову Р.В., Голову Івано-Франківської обласної державної адміністрації Палійчука М.В., Голову Полтавської обласної державної адміністрації Асадчева В.М., Голову Тернопільської обласної державної адміністрації Чижмаря Ю.В., Голову Херсонської обласної державної адміністрації Сіленкова Б.В.; вносить до Верховної Ради України подання щодо призначень Міністром закордонних справ України Яценюка А.П. та Головою Національного банку України Шаповалова А.В.; призначає Головою Київської обласної державної адміністрації Ульянченко В.І.
6. Сторони зобов'язуються до складу нового Кабінету Міністрів України включити Віце-прем'єр-міністра Васюника І.В. (з питань підготовки та проведення Євро-2012), Міністра охорони навколишнього природного середовища Тарасюка І.Г., Міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Павленка Ю.О., Міністра аграрної політики Мельника Ю.Ф.
Інші кандидатури до складу нового Уряду вносяться Прем'єр-міністром Ющенком В. А. за пропозицією Президента України Януковича В.Ф.
Ця Угода укладена в двох примірниках та діє протягом всієї каденції новообраного Президента України.

Віктор Ющенко Віктор Янукович

Джерело:

 

Коментарі  

  1. #1 Гайдамака
    2010-01-0715:15:51 Гаранту бы свое рабочее место сохранить, а до Силенкова ему сейчас и дела нет.

Додати коментар

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Жирний Курсив Посилання Цитата


Захисний код
Оновити



Останні коментарі

Вибір читачів
























Куплю фотографії херсонців учасників
Української Революції 1917-1922 рр.:
- членів партій УПСР, УСДРП, УПСФ, УПСС;
- фотографії херсонців в мундирах українських військових частин,
- фотографії громадських діячів українського політичного руху на Херсонщині тощо.
8 093 725 67 45

Хто на сайті

На даний момент 74 гостей на сайті