Навігація по сайту: Home Публікації Суспільство Херсонська обласна організація Комітету виборців України звернулася з заявою до голови ХОДА

Політична
Херсонщина

Незалежний спостерігач



Херсонська обласна організація Комітету виборців України звернулася з заявою до голови ХОДА

Електронна адреса Друкувати PDF
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

cvuВ Заяві ХОО КВУ до голови ХОДА Б.В.Сіленкова міститься вимога спростувати інформацію, яка з’явилася та сайті ХОДА та була розповсюджена по розсилці для ЗМІ, і стосувалася інформаційної зустрічі голови ХОДА з членами Громадської ради. Публікуємо повний текст Заяви.

Голові Херсонської державної
обласної адміністрації Сіленкову Б.В.

ЗАЯВА

Ми, Правління Херсонської обласної організації Комітету виборців України, звертаємось до Вас як члени Громадської ради при Херсонській обласній державній адміністрації, в якій ми працюємо у складі комітету «Підконтрольність влади та правозахист».
19 лютого 2009 року відбулася інформаційна зустріч голови облдержадміністрації з членами Громадської ради при обласній державній адміністрації. А 25 лютого 2009 року на офіційному веб-сайті ХОДА з'явилася інформація про цю зустріч наступного змісту: «Особливу увагу Борис Сіленков приділив кризовій ситуації, що склалася на ГОВ "Херсонський машинобудівний завод", висвітливши заходи, які вживаються обласною державною адміністрацією на підтримку робітників. Зокрема, він розповів про ініціативу обласної державної адміністрації стосовно виділення з обласного бюджету 2 млн. грн. для того, щоб сільгоспвиробники Херсонщини отримали можливість придбати 10 вироблених заводом зернозбиральних комбайнів "Славутич" за пільговою ціною, а отримані від продажу кошти спрямувати на погашення заборгованості із витати заробітної плати заводчанам.
Члени громадської ради схвалили таку позицію обласної державної адміністрації щодо вирішення проблем працівників машинобудівного заводу та висловилися за те, щоб депутати обласної ради також підтримали зусилля, спрямовані на забезпечення виплати робітникам заборгованої зарплати». .
Ми заявляємо, що ця інформація не відповідає дійсності. Таке висвітлення події викликає наше занепокоєння та видається спробою перетворити консультаційно-дорадчий орган на «кишенькову» структуру місцевої виконавчої влади, яка дає змогу маніпулювати думкою громадськості. Зустріч з губернатором носила лише інформаційний характер, і в завданнях цього заходу не передбачалося з'ясування громадської думки з визначених питань. Жодних документів, резолюцій чи постанов щодо ставлення членів Громадської ради при ХОДА до шляхів вирішення поставленої проблеми, які б свідчили про нашу підтримку позицій Облдержадміністрації. Громадська рада не затверджувала шляхом голосування. Тому інформація, що була оприлюднена, є недостовірною.
Ми підкреслюємо, що Громадська рада при ХОДА є незалежним експертно-консультативним громадським органом, і вимагаємо від Херсонської обласної державної адміністрації публічно спростувати інформацію, що оприлюднена на офіційному сайті ХОДА від 25 лютого 2009 року про інформаційну зустріч голови ХОДА Б.В. Сіленкова з Членами Громадської ради.


Галина Бахматова, в.о. голови ХОО

 

Коментарі  

  1. #3 kirill
    2009-03-0814:12:41 Так что КВУ хочет, чтобы рабочим не платили зарплату?
  2. #2 СтасЧерный
    2009-03-0419:15:22 Скажем "НЕТ!" самодержавию и абсолютизму!
  3. #1 Людмила
    2009-03-0415:30:55 Підтримую!

Додати коментар

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Жирний Курсив Посилання Цитата


Захисний код
Оновити



Останні коментарі

Вибір читачів
























Куплю фотографії херсонців учасників
Української Революції 1917-1922 рр.:
- членів партій УПСР, УСДРП, УПСФ, УПСС;
- фотографії херсонців в мундирах українських військових частин,
- фотографії громадських діячів українського політичного руху на Херсонщині тощо.
8 093 725 67 45

Хто на сайті

На даний момент 204 гостей на сайті