Навігація по сайту: Home Публікації Суспільство Польські музиканти організували благодійний концерт «Для України»

Політична
Херсонщина

Незалежний спостерігач



Польські музиканти організували благодійний концерт «Для України»

Електронна адреса Друкувати PDF
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
У Польщі 15 листопада відбувся благодійний концерт «Для України», за допомогою якого збирали кошти на допомогу українцям у зв’язку із епідемією грипу та гострих респіраторних захворювань. В концерті взяли участь польські музиканти та актори. Захід відбувся з ініціативи «Карітас-Польща» та TVP (Польське телебачення).
Як повідомляє сайт «Карітас – Польща», свою підтримку для допомоги Україні надав Президент Лех Качинський, будучи почесним патронатом концерту. Сам Президент не зміг бути присутнім на концерті, від його імені прибув міністр Павел Випих.
Концерт транслювався в прямому ефірі. Виступи акторів чергувалися із зустрічами з різними відомими людьми, які займаються допомогою для України. Зокрема, в програмі виступив отець Бруно Неуман з Львівського Карітасу, який розповів про потребу підтримки для українців. Барбара Бурштиновіч, названа «найкращою аптекаркою» Польщі (відома із серіалу «Клан») підкреслила, що потрібно підтримувати своїх сусідів. Також свою думку висловили Збігнєв Замаховські разом із дочкою та Катерина Ланєвська, яка виконує роль бабці Зосі із «Плебанії». Особливий клімат створив гурт «Беркут» з Ольштина, який і музикою, і мовою передавав українську атмосферу.
Протягом концерту виконавці закликали надсилати текстові повідомлення «Я допомагаю» чи телефонувати за певними номерами. Кошти перераховуються на допомогу Україні через «Карітас». Сама акція триває з 1 до 20 листопада.
За період з 31 жовтня до 9 листопада Карітас Польща, а також Карітас єпархій Тарновської, Бялостоцької, Краківської, Люблінської та Жешувської передали в Україну лікарські препарати протигрипової дії, ліки, які посилюють імунітет та ін. На даний момент готується наступна партія допомоги.
Джерело:
 

Коментарі  

  1. #1 kasia
    2009-11-2119:55:27 Спасибо, милые польские друзья… Скучаю, помню, люблю тихую нежность вашего польского языка.

Додати коментар

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Жирний Курсив Посилання Цитата


Захисний код
Оновити



Останні коментарі

Вибір читачів
























Куплю фотографії херсонців учасників
Української Революції 1917-1922 рр.:
- членів партій УПСР, УСДРП, УПСФ, УПСС;
- фотографії херсонців в мундирах українських військових частин,
- фотографії громадських діячів українського політичного руху на Херсонщині тощо.
8 093 725 67 45

Хто на сайті

На даний момент 95 гостей на сайті