Навігація по сайту: Home Публікації Суспільство Дери бюджет, або Свині не винні

Політична
Херсонщина

Незалежний спостерігач

Дери бюджет, або Свині не винні

Електронна адреса Друкувати PDF
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

kruГучні результати фінансових порушень, виявлених під час перевірок Херсонського обласного конторольно-ревізійного управління, невідкладно набувають оприлюднення та розголосу у всіх засобах масової інформації , включаючи районні газети та радіо, не раз дізнавалися про них і читачі сайту «Політична Херсонщина».
Та особливо дієвим, зазначає керівник служби Василь Канівченко, є „біжучий рядок” у випусках програм обласного державного телебачення, котрий транслюється багаторазово упродовж доби. Чимало горе-керівників того чи іншого бюджетного закладу, чиї „здобутки” розголошуються у такий спосіб, приходять до служби висловити роздратування, що „той рядок – мов кістка в горлі”. Пропонуємо нашим читачам викривалний матеріал Алли Брусилової, власного кореспондента газети „Голос України”.

Кошти, виділені державою для захисту від недуг селянської худоби, чиновники використали на придбання... автомобілів та квартир для себе. А призначені для тварин медпрепарати просто викидали на смітник.
Понад 3,3 мільйона гривень – таку цифру склали порушення у фінансово-господарській діяльності державної ветеринарної медицини в Херсонській області.  Окрім того, ще 1 мільйон 700 тисяч служба втратила через неефективні управлінські дії, - до такого висновку прийшли співробітники контрольно-ревізійного управління, перевіривши роботу ветеринарних закладів.
- Безгосподарне витрачання грошей прямо таки вражає, коментує ситуацію начальник відділу обласного КРУ Леонід Калініченко. – Вакцина для свійських тварин просто знищувалася! Препарати закуповувалися у надто великій розфасовці, розрахованій на кілька тисяч доз, котрі належало  використати одразу, оскільки після відкривання упаковки препарат залишається ефективним лише протягом години. Далі він стає непридатним до застосування. Тим часом, ветлікар за годину в змозі зробити трохи більше  100 ін’єкцій. Отож понад, 90 відсотків препаратів відправлялося на смітник.
Коли ж мова йде про вакцинацію худоби в приватному секторі, тобто, шляхом обходу по дворах, кількість тварин, провакцинованих за годину, стає ще меншою.
До всього, ревізори виявили надлишкове отримання ветпрепаратів для щеплень. Так, у 2007 році Бериславська ветеринарна  лікарня отримала їх на 157 відсотків більше від потреби. При цьому, використано було лише 69 відсотків. А закуплені обласною службою на 64 тисячі гривень препарати „Максикан” та „Медикарін” не передавалися підрозділам узагалі. Порушення в фінансовій діяльності ветслужби зафіксовано в Іванівському, Каланчацькому, Скадовському, Генічеському, Голопристанському та інших районах.
Утім, кричущі розтрати виявлено не лише стосовно придбання та використання медикаментів. Обласна ветслужба допустила перевитрати на придбання транспорту, побутової техніки, а також надмір витратила грошей на так звані представницькі цілі.
Понад 38 тисяч гривень бюджетних коштів Херсонська міська лікарня ветмедицини використала начебто на оздоровлення свої співробітників. Але підтверджуючі документи про це відсутні. „Нестиковка” і в документах щодо договору з приватним пансіонатом „Кристал”, куди було перераховано 50 тисяч гривень. Натомість, зіставивши кількість відпочивальників, днів їхнього перебування та добової вартості, перевіряльники засвідчили: актами виконаних робіт підтверджено витрати лише на 12 тисяч гривень.
Але найбільш цинічним ревізори вважають той факт, що управління ветеринарної медицини в області  незаконно витратило кошти на придбання квартир та авто. Матеріали з цього приводу передано до обласної прокуратури, і справа перебуває під наглядом заступника прокурора області Віктора Матвійчука.
- Матеріали нині вивчаються, перевіряємо, як оформлені квартири, адже вони повинні мати статус виключно службового житла, - зазначає, коментуючи ситуацію прес-секретар прокуратури Херсонської області Федір Самойленко. – Фактам буде дано правову оцінку, і у  визначений законом термін буде прийнято рішення щодо порушення справи.

Тим часом, працівники КРУ встановили, що придбані у 2007 році і автомобіль  за 184 тисячі гривень і дві квартири по провулку Козацькому в центрі міста – двокімнатна за 200 тисяч гривень та трикімнатна за 350 тисяч гривень, службовими так і не стали. Договори купівлі-продажу були оформлені безпосередньо на тих, хто в них заселився: головного бухгалтера та начальника підрозділу. І прізвища цих людей відомі. Оборудки відбувалися, - пояснив нашому кореспонденту начальник відділу Леонід Калініченко, -  безпосередньо між фізичними особами: продавцями та покупцями, про що свідчать нотаріально засвідчені акти, а оплачені були, зауважте, коштами відомства.

 

Коментарі  

  1. #5 журналист
    2009-02-0401:49:30 Обращайтесь в пресс-службу КРУ.
  2. #4 Дементий Белый
    2009-02-0401:11:41 Александра, к сожалению, не очень понятно в каком городе проходит практика на ТВ В любом случае, Вам могут помочь в получении информации руководители всех указанных учреждений. Они же выступят в Вашем сюжете прекрасными экспертами. Представители КРУ, Прокуратуры (ее пресс-службы), ветеринары, хозяева клиентов ветеринарных лечебниц, может быть представители сельхозпредприя тий, фермеры. А данная статья Вам будет такой себе путеводной нитью в подготовке Вашего репортажа. Успехов Вам!
  3. #3 Александра
    2009-01-2912:44:18 я прохожу практику на ТВ и моя это моя тема для сюжета,хотелось бы узнать побольше
  4. #2 Дементий Белый
    2009-01-2716:02:37 А что конкретно интересует?
  5. #1 Александра
    2009-01-2715:42:47 где можно найти побольше информации по єтому материалу??

Додати коментар

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Жирний Курсив Посилання Цитата


Захисний код
Оновити

Останні коментарі

Вибір читачів
























Куплю фотографії херсонців учасників
Української Революції 1917-1922 рр.:
- членів партій УПСР, УСДРП, УПСФ, УПСС;
- фотографії херсонців в мундирах українських військових частин,
- фотографії громадських діячів українського політичного руху на Херсонщині тощо.
8 093 725 67 45

Хто на сайті

На даний момент 118 гостей на сайті