Навігація по сайту: Home Публікації Політика Борис Сіленков зустрівся з шейхом Насером Бадером Аль-Мутайрі, радником представника правлячої родин

Політична
Херсонщина

Незалежний спостерігач

Борис Сіленков зустрівся з шейхом Насером Бадером Аль-Мутайрі, радником представника правлячої родин

Електронна адреса Друкувати PDF
Рейтинг Користувача: / 1
НайгіршеНайкраще 

Вчора, 8 квітня, в обласній державній адміністрації відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Бориса Сіленкова з шейхом Насером Бадером  Аль-Мутайрі, віце-президентом та членом правління компанії «Gulf Tanker Company-Kuwait (K.G.C.C.)», радником представника правлячої родини Кувейту шейха Сабана Сальмана Аль-Сабаха, співзасновником провідної кувейтської інвестиційної компанії «Al-Madina Invest Co.».
Під час зустрічі сторонами обговорені питання щодо напрямків можливого ділового співробітництва між Херсонською областю та Кувейтом. Зокрема, в галузях нафтопереробки, суднобудування та сільського господарства. Голова облдержадміністрації докладно ознайомив високого гостя з наявним в області потужним економічним потенціалом і запропонував кувейтському бізнесу взяти участь у реалізації в нашому регіоні кількох спільних проектів.
Один із об’єктів перспективної співпраці – Херсонський нафтопереробний завод. В контексті транспортування кувейтської нафти до українського порту Південний Одеської області (дане питання вирішується зараз на українсько-кувейтському міждержавному рівні), сторонами обговорено питання  подальшого її транспортування до Херсонського НПЗ, будівництво до нього ділянки трубопроводу, за допомогою якого кувейтська нафта з порту Південний могла б надходити на це підприємство.
Перспективним бачиться також співробітництво між Херсонщиною та Кувейтом у суднобудівній галузі. Шейх Насер Бадер Аль-Мутайрі виявив зацікавленість у роботі та продукції Херсонського державного заводу «Палада» та Херсонського суднобудівного заводу.
І звичайно ж, перспективним для співпраці є потужний аграрний сектор області. Як зазначив під час зустрічі Борис Сіленков, Херсонщина може по прямих договорах експортувати до Кувейту через свої морські порти до 1 млн тонн зерна. Зерно експортуватиметься по прямих договорах, без посередників.
Шейх Насер Бадер Аль-Мутайрі повідомив, що під час знайомства з областю він був дійсно здивований тим, що на Херсонщині сьогодні працюють великі підприємства і виробляється продукція «дуже високої якості». За його словами, для подальшого розвитку ділового співробітництва між Кувейтом і Херсонщиною «ми будемо постійно тримати контакт». «Якщо тут є чим займатися, ми готові приїздити сюди знову і знову», зазначив шейх.
Під час зустрічі шейх Насер Бадер Аль-Мутайрі вручив голові облдержадміністрації Борису Сіленкову лист від шейха Сабана Сальмана Аль-Сабаха. Голова облдержадміністрації Борис Сіленков та шейх Насер Бадер Аль-Мутайрі обмінялися пам’ятними подарунками і сфотографувалися на згадку про проведену зустріч.
Довідково. Держава Кувейт визнала незалежність України 18 квітня 1993 року і того ж року між державами були встановлені дипломатичні відносини. У 1995 році було відкрито Посольство Держави Кувейт в Україні, а у грудні 2002 року - Посольство України в Державі Кувейт. Протягом останніх років важливим компонентом двосторонніх відносин між Україною та Кувейтом була співпраця в рамках ООН.

 

Коментарі  

  1. #2 Желтый
    2009-04-1123:51:25 ан2ан хороший слоган предлагаю сократить до Силенков - понт! Да и еще Дорофеев КОГДА МЛЯ К НАМ ПРИЕДЕТ ЗИДАН?
  2. #1 ан2ан
    2009-04-1001:19:27 силенков - повод для понтов!!

Додати коментар

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Жирний Курсив Посилання Цитата


Захисний код
Оновити

Останні коментарі

Вибір читачів
























Куплю фотографії херсонців учасників
Української Революції 1917-1922 рр.:
- членів партій УПСР, УСДРП, УПСФ, УПСС;
- фотографії херсонців в мундирах українських військових частин,
- фотографії громадських діячів українського політичного руху на Херсонщині тощо.
8 093 725 67 45

Хто на сайті

На даний момент 127 гостей на сайті